måndag 10 december 2007

vilken mysig helg.....

Angus mormor...


I fredags kväll hämtade vi Angus mormor på centralen, hon hade åkt tåg från Karlstad och skulle hälsa på oss.
Fixade käk när vi kom hem och drack vin från Toscana som mysigaste mormorn hade med sig!
Mormor fick Angus att somna genom att dra vagnen över en tröskel....efter bara några minuter sov han så djupt. Han har nämligen vart lite bökig sista dagarna.
Tur att man har ett sånt enormt tålamod. För det mesta är han ju hur lugn och skön som hellst, men han har sina mindre lätta stunder.
Sen tittade vi på idolfinalen och tyckte det var lite trist att Marie vann hela skiten. Hon är så tråkig och vanlig...Amanda e ju grym...

På lördag morgon tog vi en promenad mamma (Angus mormor)och jag, vi handlade mat och söta små hyacinter så att man får till lite julstämning hemma. Mamma hade även med sig en jätte fin svart stående julstjärna att ha i fönstret. Den passar perfekt.

Fixade lite lunch och så kom gammelfarmor (min farmor) och gammelmormor (min mormor) på besök, de var i stan för att gå på teater på kvällen så vi bjöd dem på lunch och lite vin. De vart stormglada och så fick de gosa med lille Angus.

Sedan hade vi en jätte mysig eftermiddag och kväll mamma och jag, vi bakade kolor och tryfflar, och planerade lite inför julen. Pappa Oskar var inte hemma för han var på avslutningsfest med fotbollslaget. Angus gav ifrån sig ett stoooort smile till sin mormor. Det värmde i hjärtat, han e för go när han ler sådär.

Inför Söndagen ställde vi klockan på åtta, ville komma upp i tid och hinna gå på skansens julmarknad innan mamma skulle åka hem.
Kom fram till slut efter lite skäll av en busschaufför (med tysk accent)som tyckte att vi blockerade utgången, vilket vi inte alls gjorde.

Där på skansens var det gammeldagsjul i vartenda hörn, det är väldigt gulligt, men kallt var det. Allra mest om fötterna, värmde oss vid en eld och käkade brända mandlar.
Sörplade glögg och hann precis in på cafeét innan alla andra kom och haglet haglade ner...

Sedan när vi var klara tittade solen fram och vi fortsatte gå runt bland alla stånd med korvar juldekorationer och julklappstips. Angus sov som en stock verkligen hela tiden. Sedan var det jättesorgligt när mamma skulle åka hem, trots att vi ses snart igen. Vi åker ju hem över jul ju.
Men man önskar så ibland att de skulle bo närmare, fast vi bestämde att eftersom mamma är ledig på fredagar så kan hon ju komma bara över dagen om hon vill, hur mycket hon vill. det tar trots allt bara två och en halv timme med tåg att åka hit.


Hejdå lilla Angus, ses snart igen...


När vi släppt mamma lös på tågstationen kördes det vidare till Sara, Lee och Elise som bjöd oss på brunch, så mumsigt....sen vann Tottenham fotbollen också. Tur för då vart Lee glad hela kvällen hihi....
Hela helgen avslutades med TVÅ....(hör och häpna) Starwarsfilmer,.....femman och sexan. Galet!

1 kommentar:

mormor-morfar sa...

Tack för en underbar helg tillsammans med ER. Jag saknar Angus jätte mycket och Malin o Oscar också .NI har verkligen fixat till Eran lya jätte fint och mysigt, man trivs verkligen där. Men det finns väl ett STORT HJÄRTA där.Hoppas dagarna går fort fram till jul!!! För då kommer NI! Grattis på namsdagen Malin GRATTIS!!puss o kram mormor